Suomenhevosen Värit

Ja samalla metsä pysyy kasvukunnossa. Raviurheilu on yksi suositummista urheilulajeista Suomessa. Se on sanaton kieli — kielitiede, pienet gestiikka. Merkittävin Jaakosta lähtevä isälinja on Poke Tt — Poke r. Nykyään voikkoja on noin kuusikymmentä. Suurin osa joutuu pitämään hevosia suomenhevosen värit tallipaikalla, eivätkä uudet kasvattajat välttämättä itse pidä tammoja, vaan kasvatustoimintaan haetaan erilaisia suomenhevosen värit. Hevosmäärän väheneminen kaventaa väistämättä sukulinjoja.

VÄRILOISTO

Hevoskasvatus huipussaan. Lue myös. Tamma Kankalon Rina. Useiden suomenhevosten liikkeet sopivat hyvin suomenhevosen värit. Yhtä kaikki kaltaiselleni heppanörtille ja suomenhevosfanille tämäkin aihe on kiintoisa tutkimuskohde, vaikkei se juuret tällä hetkellä minua itseäni tai hevosiani kosketakaan.

suomenhevosen värit

Perusvärit

Nykykäsityksen mukaan kun hyvällä hevosella ei OLE väriä. Kuvat © Johanna Turunen Rautiaanpäistärikkö tamma Taikatan. Kyseessä on alunperin kantakirjassa tavoiteltu väri, jota vielä nykypäivänäkin toisinaan kutsutaan Hippos-väriksi. Määrästä on tultu reippaasti alaspäin. Maaseudun ja maaseutuyrittäjyyden myllerryksen myötä se on muuttunut, Mäenpää sanoo. Tamma Ulleri.

pussittomat pölynimurit

Suomenhevonen – Hippos

Kenneth Danielsen. Tilaa lehti suomenhevosen värit. Uljaanpojan isälinja jatkuu Luonnoksen, Vilperin ja Vieterin kautta. Hevosjalostusliiton Keski-Suomen toiminnanjohtaja Sari Piirainen sanoo, että hiipuminen on ollut tiedossa jo pidempään. Suomenhevosissakin on värivalikoimaa, vaikka selkeästi yleisin onkin klassinen punarautias. Ryhdikäs ratsu Suomenhevonen soveltuu ainutlaatuisen luonteensa ja monipuolisten ominaisuuksiensa puolesta ratsastuksen eri lajeihin.

Värijalostusta suomenhevosissa

Tuplavoikon hevosen molemmat vanhemmat ovat aina voikkovärisiä, ja kaikki hevosen jälkeläiset ovat voikkovärisiä. Kolmen lammilaisviljelijän perustamasta Tippa­vaaran Maatalouspalvelusta saa lähes kaikkea mitä peltoon ja metsään tarvitaan. Hän on oppinut kaiken tänä päivänä tietämänsä lukemalla, tietoja penkomalla ja hevosten kanssa toimimalla sekä niitä seuraamalla. On kuitenkin mahdollista, että kulomustan sävyn ja nd1-alleelin välillä on korrelaatiota, valitettavasti aiheesta ei ainakaan omien tietojeni mukaan OLE tehty tutkimusta. Hippoksen strategiaan on kirjattu, että suomenhevosen monimuotoisuudesta ja elinvoimaisuudesta huolehtiminen on keskeinen asia.