Suomen Jalokivi

Kinnunen uskoo, että näemme suomen jalokivi timanttikaivoksen Savossa. Ne harrastajat, jotka ovat löytäneet esiintymiä, ovat joutuneet teettämään louhinnan muilla. Kideonteloita sisältäviä graniittipegmatiitteja esiintyy, samoin korkean metamorfoosiasteen kivilajivyöhykkeitä ja suomen jalokivi alueita. SJL ei myy eikä välitä koruja eikä kiviä. Käytämme evästeitä tukeaksemme käyttökokemustasi sivuillamme. Kaikki jalokivet koostuvat tietystä mineraalista, tosin ne saattavat sisältää tietyn värin aiheuttavia epäpuhtauksia.

Kiviä koruihin

Ne amatöörit, jotka ovat löytäneet esiintymiä, ovat joutuneet teettämään suomen jalokivi muilla. Nelostien laajennustyömaalta Muuramen kohdalta löytynyttä vihreää graniittia, joka sopii korukiveksi. Yksi suomen jalokivi Suomesta löydettyjä timanttikiteitä, pituus 3,9 mm. Paikalla toimii nykyään turistikaivos, josta kävijät voivat itse etsiä kromidiopsidia ja uvaroviittia. Jos kivi on erittäin etevästi lohkeava, on varottava mekaanista vahingoittumista. Tästä syystä etsintä on pysynyt kiviharrastajilla ja heidän pienyrityksillä. Muita käsittelymenetelmiä ovat korjaaminen ja entisöinti öljyllä, hartseilla tai muilla keinoaineilla kyllästämällä sekä paine- ja lämpökäsittely halkeamien poistamiseksi.

suomen jalokivi

Berylliryhmä

Ne amatöörit, jotka ovat löytäneet esiintymiä, ovat joutuneet teettämään louhinnan muilla. Useimmille jalokiville helpoin tuntomerkki on väri. Oy Suomen Jalokivilaboratorio Ab SJL on perustettu vuonna palvelemaan asiakkaita kaikissa jalokivialaan liittyvissä ongelmissa. Kaavin Lahtojoen kimberliitti. Asiantuntijoiden mukaan timanttien löytäminen on vaikeampaa.

senkki 150 cm

Jalokivet – Suomen Gemmologinen seura

Tutkimukset on tehty ensisijaisesti ulkomaisten kaivosyhtiöiden rahoittamana. Tansanian rubiini 3,2mm. Sosiaalinen suomen jalokivi. Kahden viime vuoden aikana jalokivilöydöt ovat lisääntyneet Suomessa huomattavasti. Lahden mukaan paras paikka etsiä jalokiviä Suomessa on Itä-Suomen alue.

Suomen Jalokivilaboratorio

Harrastaja voi löytää Suomen maastosta korukiviä ja jopa jalokiviä. Orimattilan hohtokordieriittia on uusia Suomesta löytyneitä korumateriaaleja. Suomessa tunnetaan noin korukiviesiintymää. Korukivistä kiinnostunut harrastaja voi löytää upeita korukiviä ja jopa jalokiviä muualtakin kuin turisteille avoimista kaivoksista. Turistikaivokset monipuolistavat hyödyntämistä Korukiviesiintymien käyttö turistikaivoksina on lisääntymässä.