suklaa cup cakes

Muffinssien ohje on peräisin Chocochililtä, muokkasin sen lasten makuun ja jääkaapin sisältöön sopivaksi. Alkuperäinen ohje täällä.

Muffini:

4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl ruokokidesokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl kaurakermaa
1 dl sinistä Keijua
1 Panda tummasuklaalevy

Kuorrute:

neljä riviä Pandan tummaa suklaata
Alpron soijavispiä n. 2 dl, ehkä vajaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata keiju mikrossa. Pilko suklaa pieniksi paloiksi.
Lisää keiju, kaurakerma ja suklaahiput taikinaan, kääntele varovasti ainekset sekaisin. Annostele muffinsivuokiin. (Juhlia varten kannattaa hankkia minimuffinssipelti, herkut ei mene liian isoiksi ja pellin avulla muffinssit pysyy muodossaan eikä leviä lättänöiksi.)

Paista 175 asteessa n. 15 min-20 minuuttia, muffinssien koosta ja uunin tehosta riippuen.

Muffinssit oli mun mielestä jopa paremmat pakastuksen jälkeen, mutta odota joka tapauksessa ainakin että ovat jäähtyneet, ennenkuin kuorrutat ne. Vispaa soijavispi vaahdoksi (ei vaahdotu yhtä hyvin kuin kerma). Sulata suklaata muutama rivi ja lisää se ohuena vanana soijavispin joukkoon. Kääntele varovasti ja laita seos pursotinpussiin. Jos seos tuntuu liian löysältä, anna kylmettyä hetki jääkaapissa ja pursota muffinssien päälle.

Jätä kommentti

Captcha loading...

inner wisdom here -blogi on kaunis katsella, se pistää ajattelemaan ja toivottavasti inspiroi sinua kokeilemaan jotain uutta. Rakastan hyvää -mielummin jonkun muun tekemää- ruokaa, haaveilen kerrostaloasunnosta isoine ikkunalautoineen ja haluaisin pukeutua kuin ranskattaret.
Kiva kun tulit vierailulle,

Jaana

Pin It on Pinterest

kerro tästä