stockholm part. 1

Perjantai 24.5.2019 mua kosittiin.

Olemme tosin olleet naimisissa reilu 12 vuotta, mutta älkää antako sen häiritä.

Odotin kosintaa silloin vuosikausia sitten, ja jostain syystä tämä ihana aviomieheni ei sitä tehnyt. Naimisiinmenopäätös syntyi tv:stä tulleen jalkapallopelin aikana, mitä kumpikaan ei edes tykkää katsoa. Tässä vuosien varrella tästä asiasta on puhuttu moneen sävyyn, ja viimeiset vuodet tämän puheenaiheen on nostanut esille meidän tytöt. Romanttisten Netflix-ohjelmien kanssa kasvaneet neidit eivät voineet ymmärtää, miten “isä ei oo voinu kosia sua kunnolla, JÄRKYTTÄVÄÄ!!”.

innerwisdom

Viime kesänä päätimme uusia vihkivalat. Instagramissa tuli vastaan täydellinen juhlapaikka, joka sattumoisin olikin Kouvolassa. Näytin kuvaa Juhalle, ja hän kysyikin heti, että pitäisikö meidän nyt pitää ne isot häät? Olimme keskustelleet asiasta vuosia sitten, ja alkuperäinen suunnitelma oli uusia vihkivalat kun olemme olleet 10 vuotta naimisissa. Silloin oli kai elämä tiellä, ettei asia edes käynyt mielessä.

Ne ensimmäiset häät oli tosi ihanat, ja juuri sellaiset kuin halusimme. Silloin se tarkoitti hyvin intiimejä juhlia keskellä talvea. Vain sisarukset ja vanhemmat oli kutsuttu.

Nyt ihanat häät tarkoittaa paljon rakkaita vieraita, superhyvää ruokaa, rentoa meininkiä ja hyvin paljon pinterest-inspiraatiota. Ja ne meille on nyt kesäkuussa tulossa!

Parasta tässä ideassa oli tietenkin kosinta. Ei kai naimisiin voi mennä ilman kosintaa? Mies oli hyvin tyytyväinen ideaan, koska näin saa hiljennettyä koko perheen naiset kosinnalla. (Vink vink naiset, 12 vuotta jankkausta samasta asiasta siis oikeasti menee perille!)

Ongelmia tällaisessä kosinnan järjestämisessä oli kuulemma lukuisia. Ensinnäkin olen maailman paras salapoliisi, niin mua ei niin vaan pääse yllättämään. Ja jos olet odottanut kosintaa reilu 13 vuotta, pitää sen olla jotain enemmän.

Viime kesänä kun tästä päätettiin, oli tiedossa oikein kevyt vuosi. Sitten tulikin uuden baarin perustaminen, mun yrityksen rakentaminen, ja joogaopekoulutus vielä valmentajakoulutuksen päälle. Aikaa ei ole oikein ollut edes kodin ylläpitoon, saati häiden järjestämiseen, tai Juhalla tähän kosintaan. Eli muutama yllätysmomentti. Silti, nämä rakkausjuhlat on edelleen ihanin idea, meidän molempien mielestä.

inner wisdom

Salapoliisiluonteeni takia kosinta tapahtui heti perjantaiaamuna kun Juha herätti mut. Sain ihania kukkia ja kauniita sanoja. Ja käskyn pakata laukku, koska lento lähtee illalla. Näin se tuli yllätyksenä, en aavistanut ollenkaan! Juha oli menossa Helsinkiin salibandyturnaukseen, mutta olikin muuttanut suunnitelmiaan salaa. Lapset oli kaikki myös juonessa mukana, eikä kukaan paljastanut mitään.

Hääjärjestelyissä aletaan siis olla voiton puolella, nyt kun kosintakin on tapahtunut. Mun mekko on tilattu viime viikolla ja pitopalvelukin melkein lyöty lukkoon (nyt kun häihin on jäljellä pari viikkoa.).

Romantiikannälkäinen vaimo on ehkä vaikein ikinä. Tiedän että toinen tekisi mitä tahansa mun puolesta, mutta ei näytä sitä sillä romantiikan tasolla mitä mä toivoisin. Nyt viikonloppuna sain kukkia, kauniita sanoja, huomiota, haleja, hyvin kaksimielisiä vihjauksia ja läsnäoloa. Voitte varmasti kuvitella kuinka onnelliseksi tästä kaikesta tulin?

Voisin elää kauniilla sanoilla ja rakkaudella. Ja överihienoilla kahvila-aamupaloilla. Ja elinkin, kaksi vuorokautta. Dream life.

Mä haluaisin sanoa, että rakkauskupla on jatkunut sunnuntain jälkeen, ja loma teki hyvää. Todellisuudessa alkuviikko on tökkinyt niin pahasti, että olen muutamaan otteeseen toivonut jääneeni Tukholmaan. Myös kroppa on hieman pettynyt kotiintulosta. Onneksi otin näitä kuvia, joiden avulla pääsen vielä tuohon rakkaudelliseen fiilikseen. Mulla on kyllä maailman ihanin mies ♥

Seuraavaksi: Stockholm part 2., miksi me oikein halutaan uusia vihkivalamme ja lisää ihania kuvia Tukholmasta.

Yksi kommentti artikkeliin ”stockholm part. 1”

Jätä kommentti

Captcha loading...

inner wisdom here -blogi on kaunis katsella, se pistää ajattelemaan ja toivottavasti inspiroi sinua kokeilemaan jotain uutta. Rakastan hyvää -mielummin jonkun muun tekemää- ruokaa, haaveilen kerrostaloasunnosta isoine ikkunalautoineen ja haluaisin pukeutua kuin ranskattaret.
Kiva kun tulit vierailulle,

Jaana

Pin It on Pinterest

kerro tästä