Smartphone Xiaomi Mi 10 Lite

Näyttönsä koon osalta Xiaomi Mi 10 Lite 5G on aluksi mainittujen keskihintaisten 5G-puhelinten suuremmasta päästä. Kamera käyttää Quad Bayer -suodinta luoden 12 megapikselin lopputuloksia, mutta myös täyden resoluution kuvien ottaminen on mahdollista. Peruskäyttö on järjestelmäpiirille ominaiseen tapaan suurimman osan ajasta sulavaa, mutta muun muassa kamerasovelluksen kanssa havaittiin satunnaisesti hidastelua, jollaista ei muilla tämän hintaluokan puhelimilla OLE juurikaan enää havaittu. Kuvanlaadultaan kuva ei missään nimessä yllä 4K-videoiden parhaimmistoon yksityiskohtien määrän jäädessä yllättävän alhaiseksi. Kamerasovellus Xiaomi Mi 10 Lite 5G:ssä on pääpiirteiltään tutun oloinen valmistajan aikaisemmistakin puhelimista. Smartphone xiaomi mi 10 lite artikkelissa tutustumme Xiaomi Mi 10 Lite 5G:hen viikon ympärivuorokautisten käyttökokemusten pohjalta hieman täysimittaista testiartikkelia lyhyemmässä muodossa.

Xiaomi Mi Note 10 Lite Tekniset tiedot ja hinta

Ultralaajakulmakamera on varustettu kiinteällä smartphone xiaomi mi 10 lite, joka tuo omat rajoitteensa lähellä sijaitsevien kohteiden kanssa. Mi 10 Lite 5G:n sormenjälkilukija on sijoitettu näytön alle. Pääkamerasta rajauksen tekevä 2x-zoom tarjoaa useimmiten vastaavan tarkennusetäisyyden, mutta huomattavasti paremmalla värintoistolla ja tarkkuudella, joten makrokameralle on haastava löytää todellista käyttötarkoitusta. Värintoistoltaan ultralaajakulmakamera poikkeaa merkittävästi pääkamerasta ollen vähemmän korostunut ja kenties hieman luonnollisempi. Xiaomille perinteiseen tapaan puhelin asettaa kaikki appsit vakiona suoraan aloitusnäytölle, mutta Mi stä tuttuun tapaan asetuksista on mahdollista kytkeä päälle erillinen sovellusvalikko. Lukijan toiminnassa ei testijakson aikana havaittu ongelmia.

smartphone xiaomi mi 10 lite

Tuotekuvaus Xiaomi Mi 10 Lite 5G 6GB/128GB 6.57´´ Dual SIM Smartphone

Aukkosuhteeltaan Xiaomin toteuttaminen on linjassa kilpailijoiden kanssa ja kuvakulmaltaan objektiivi on markkinoiden keskiväliä. RAM-muistin ja tallennustilan osalta Xiaomi asettuu Samsungin kanssa tasoihin tarjoten 6 gigatavua RAM-muistia ja gigatavua tallennustilaa. Toisaalta ainakin Samsung ja Motorola ovat jo vastanneet aggressiiviseen hinnoitteluun omalta osaltaan. Puhelimen makrokamera on resoluutioltaan Moto G 5G Plussan ja Galaxy A51 5G:n 5 megapikselin sijaan vain 2 megapikseliä ja tämä näkyy myös kuvanlaadussa. Harmillisesti keveydessä on miinuspuolensakin, sillä puhelimen osin muovinen struktuuri ei herätä suurempaa luottamusta käsituntumaltaan, vaikka puhelin itsessään suhteellisen jämäkkä onkin.

t-paita paketti

Testissä Xiaomi Mi 10 Lite 5G –

Smartphone xiaomi mi 10 lite on mahdollista kuvata myös etukameralla p-resoluutiolla FPS:n nopeudella. Hämärässäkin pääkameran tuottaa suhteellisen hyvää jälkeä. Ultralaajakulmakamera on varustettu kiinteällä tarkennusetäisyydellä, joka tuo omat rajoitteensa lähellä sijaitsevien kohteiden kanssa. Valoa kamera ei kuitenkaan kovinkaan paljoa kuviin onnistu keräämään ja yleisilmeeltään lopputulokset jäävät huomattavan synkiksi. Kilpailijoistaan tuttuun tapaan Mi 10 Lite 5G:stä löytyy lisäksi myös makrokamera ja syvyystietokamera, jotka molemmat ovat Xiaomissa tarkkuudeltaan 2 megapikseliä. Ajoin lähinnä takaa laitevikaa, pitäisi testata toista Xiaomi Mi 10 Lite 5G:tä rinnnan samassa paikassa. EIS toimii myös ultralaajakulmakameran kanssa kiitettävästi, joten tila on ehdottomasti käyttökelpoinen.

One moment, please

Juha Kokkonen osannee kans kommentoida jotain. Ultralaajakulmakamera kuitenkin taittaa värejä helposti hieman vihertävään suuntaan, mikä korostuu erityisesti viileään taittavan pääkameran kanssa rinnakkain kuvia tarkasteltaessa. Epäilen, että oma laitteeni on rikki tai sitten elokuun päivitykset hajottivat jotain modeemista. Eikä hinnan puolesta harmita niin pahasti sitten kun kolahtaa jotain rikki. Suurin hankaluus oli puhelimen käyttöönotto Family Linkin alla. Lare sanoi. Onko tämä siis ihan säännönmukaista vai tapahtuuko vain tietyissä tilanteissa?