Sinitiainen Ruokinta

Ja jos keväällä jää siemeniä yli, ne voi säilyttää viileässä, sinitiainen ruokinta ja pimeässä paikassa kesän yli, siemen kyllä säilyvät syksyyn. Pilaantunut, homehtunut tai suolainen ruoka ei sovi linnuille. Ruoka säilyy hyvänä, jos se pysyy kuivana. Suupohjassakin ruokitaan maa- ja merikotkia talvisin haaskojen avulla. Muita linnuille kelpaavia siemeniä voivat olla esimerkiksi unikko, leseet ja erilaiset sinitiainen ruokinta siemen.

Linnuille tarkoitetuissa ruuissa huomattavia laatueroja

Sinitiainen ruokinta suojaaminen oravalta onnistuu esimerkiksi sijoittamalla lintulauta pylvään päähän ja laittamalla pylvään varteen kiipeämisen estävän kauluksen. Lisäksi sairaudet voivat koitua lintujen kohtaloksi. Talviruokinnan yleistyminen onkin tärkein syy sinitiaisen runsastumiseen. Kaupasta ostettaessa kannattaa yrittää löytää mahdollisimman tuuhea lyhde, josta riittää siemeniä pitemmäksi aikaa. Osa kaupoissa sinitiainen ruokinta tuotteista ei kelpaa linnuille lainkaan, joten sellaiset kannattaa jäädä ostamatta.

sinitiainen ruokinta

Lajiesittely

Ruokintalaitteet, lintulaudat ym. Parhaaseen tulokseen päästään kun paikat perustetaan ja hoidetaan yhteistyössä. Myös uhanalaista valkoselkätikkaa autetaan rasvaruokinnalla. Yksi tapa selvitä talvesta on muuttaa etelään, mutta muutamat linnut kestävät myös kaamoksen. Linnuille tarkoitetuissa ruuissa on huomattaviakin laadullisia eroja.

pitaka samsung note 20 ultra

Suupohjan Lintutieteellinen Yhdistys – Talviruokinta

Viljansyöjiä ovat etenkin varpuset ja keltasirkut. Suojapelti 32 mm reiällä -pellissä valmiit reiät kulmissa -ulkomitat 50 x 50 mm Yksi esimerkki on ajoittain Suomeen vaeltava pähkinänakkeli. Isommatkin linnut sinitiainen ruokinta mahtua pikkulinnuille tarkoitetuille lintulaudoille. Muistiin sinitiainen ruokinta kahden viikon jaksoissa suurin kerralla nähty yksilömäärä jokaisesta lintulajista. Ruokintapaikalla olisi hyvä olla tarjolla myös hienoa hiekkaa, jota linnut tarvitsevat lihasmahaansa ruoan jauhaantumisen edistämiseksi.

Sinitiainen (Parus caeruleus)

Rasva voi olla monessa muodossa: teurasjätettä, silavaa, ihraa tai läskiä. Tali- ja sinitiaiset ovat talipallojen ja siemenseosten perusvieraita. Lisäksi siitä tulisi löytyä linnuille oma orsi, jotta ne eivät pääse sotkemaan siemeniä. Sen vuoksi ruokintapaikalle kannattaa laittaa myös puusta valmistettuja ruokintalaitteita. Lisäksi varpusen kokokoinen varpuspöllö voi asettua pihapiiriin pidemmäksi aikaan ja kerätä varastoa kottaraispönttöön.