perjantaipohdiskelut

Tiedättekö sen tunteen, kun pelkäät haukanneesi liian ison palan? Liian monta asiaa hoidettavana, liian vähän tunteja vuorokaudessa.

Mulla on nyt sellainen tunne. Toisaalta, jos kuvailen asian eri tavalla, voisi se mennä myös näin.

Tiedättekö sen tunteen, kun olet manifestoinut unelmaelämääsi ja kaikki asiat tipahtelee sulle eteen kuin, noh, kuin tilauksesta? Yksi ja toinen haluamasi asia avautuu ja näyttää oikean tien?

Olen ihan juuri perustamassa omaa toiminimeä, vuokraamassa omaa toimistoa, keksimässä mitä tarjoan asiakkailleni. Yleensä kai pitäisi olla suunnitelma täysin valmiina, mulla ei ole. Mutta mulla on varmuus siitä, että nyt on mun aika ja tiedän mitä haluan saada aikaiseksi. Se riittää tässä tapauksessa. (Toki liiketoimintasuunnitelma ym. on työn alla, etten aivan lähde takki auki yrittämään ja aviomiehenä kokenut yrittäjä, joka pitää huolen, etten ota turhia taloudellisia riskejä.)

Tämä mun matka tähän elämään alkoi vajaa kaksi vuotta sitten. Muistan ne epätoivon hetket, kun tuntui, että haluan  j o t a i n,  en vain itsekään tiennyt, mitä se jokin on. Taaksepäin katsellessa on helppo nähdä, missä kohtaa olen ollut menossa, ja lämmöllä iloita, että oivalsin asioita, ja pääsin irti omasta päänsisäisestä oravanpyörästä.

Kaikki tuo ihanien asioiden eteen tupsahtelu on myös hieman väsyttävää. Varsinkin tämä vaihe, kun kaikki käytäntö on epäselvää, mutta sydämellä on selvät sävelet. Aamulla ensimmäisenä iskee paniikki, että en kykene tähän kaikkeen! Päivän edetessä varmistuu, että pystynhän!

Olen huomannut, että resepti tästä selviämiseen, ja jopa nauttimiseen, on läsnäolo. Paniikin iskiessä hengitän syvään, kysyn itseltäni mitä mun pitää tehdä, ja yleensä vastaus on selvä. Tee yksi asia kerrallaan. Jos se ei auta, vietän tunnin joogamatolla, se viimeistään rauhoittaa.

Lisäksi muistutan itseäni luottamaan siihen, että asiat loksahtelee paikoilleen juuri niinkuin toivon. Viime vuosi on hyvänä todisteena että näin käy.

Ihanaa viikonloppua! Meillä levätään, parannellaan flunssapotilaita ja kynä sauhuten suunnitellaan tulevaisuutta. (Mulle lepo kai tarkoittaa sitä että saan asioita aikaiseksi.)

2 kommenttia artikkeliin ”perjantaipohdiskelut”

Jätä kommentti

Captcha loading...

inner wisdom here -blogi on kaunis katsella, se pistää ajattelemaan ja toivottavasti inspiroi sinua kokeilemaan jotain uutta. Rakastan hyvää -mielummin jonkun muun tekemää- ruokaa, haaveilen kerrostaloasunnosta isoine ikkunalautoineen ja haluaisin pukeutua kuin ranskattaret.
Kiva kun tulit vierailulle,

Jaana

Pin It on Pinterest

kerro tästä