paras mustikkapiirakka ikinä

Otsikko on päällekäyvän röyhkeä, mutta minkäs teet.

Mustikkapiirakka jota tehtiin vuosia, kunnes vaihdettiin ruokavalio vegaaniseen, on tehnyt paluun. Vegaanisena versiona. Tätä on harjoiteltu muutamaan otteeseen, koska aina joku maku oli pistävä, joko täytteessä tai pohjassa. Nyt tämän version tultua kuvioon, on piirakkaa tehty kolme viikon sisään. Koska maku on vastustamaton. Arvosteluraati kostuu neljästä nirsosta lapsesta ja kahdesta aikuisesta, joille menee melkein mikä vain.

Vanha lempipiirakan ohje löytyi aikoinaan Kotiruoka -keittokirjasta, se oli muokattu omaan suuhun täydelliseksi. (Ruislese + mustikat on täydellinen yhdistelmä!) Tämä uusi ohje löytyi Chocochilin blogista, joka yllättäen olikin melkein sama, ilman kananmunaa vain ja vähän eri jauhoseoksella. Jauhoja en ole vielä tässä uudessa piirakassa uskaltanut vaihtaa edes osittain ruisleseeseen, koska luulen että pohja ei pysy silloin niin hyvin kasassa enää. Ja koska tämä versio ei kaipaa enää uudistamista.

Piirakan tekoon menee n. 5 minuuttia apulaisten kanssa, uunissa parikymmentä minuuttia. Jäähtyminen on se pahin vaihe, lämpimänä tätä ei kannata syödä, eli ainakin tunti kannattaa varata odottamiseen.

Mustikkapiirakka (vegaaninen)

100g sinistä keijua
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
0,5 dl kaurakermaa

Pehmennä rasva mikrossa ja sekoita sen kanssa sokerit. Sekoita keskenään kuivat aineet, ja lisää ne sokeri-rasvaseokseen. Lopuksi lisää kaurakerma. Sekoita taikina hyvin, vältä kuitenkin turhaa vaivaamista. Painele pyöreän piirakkavuoan pohjalle. (Leivinpaperi alla toimii paremmin kuin rasvalla voitelu.)

2,5 dl sokeritonta soijajugurttia (Alpro Zero Sugar on ensimmäinen maidoton jugurtti mikä maistuu hyvälle)
0,5-0,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Mustikoita niin että pohja peittyy, tai oman mielen mukaan

Levitä mustikat tasaisesti pohjan päälle, sekoita päällisen ainekset keskenään ja kaada mustikoiden päälle. Paista 200 asteessa  n. 20-30 min., uunista riippuen.

Ihanan herkullista viikonloppua kaikille!

Jätä kommentti

Captcha loading...

inner wisdom here -blogi on kaunis katsella, se pistää ajattelemaan ja toivottavasti inspiroi sinua kokeilemaan jotain uutta. Rakastan hyvää -mielummin jonkun muun tekemää- ruokaa, haaveilen kerrostaloasunnosta isoine ikkunalautoineen ja haluaisin pukeutua kuin ranskattaret.
Kiva kun tulit vierailulle,

Jaana

Pin It on Pinterest

kerro tästä