kundaliinijooga

Kevään ajan kundaliinijoogatunnit Universaliksen (Keskikatu 13, Kouvola) tiloissa maanantaisin klo 18:15-19:45

Kundaliinijoogatunnilla opettajan tarkoitus on auttaa löytämään oppilaan tietoisuus.

Mitä kundaliinijooga on?

Joogaaminen vie sinut oman itsesi lähteelle. Joogan ollessa osa elämääsi, intuitiosi vahvistuu ja osaat johtaa omaa elämääsi selvemmin ja varmemmin. Jooga ei ole uskonto, ei rituaali, eikä palvonta. Eli edustat mitä tahansa uskontokuntaa, olet tervetullut tunnille.

Kundaliinijoogaa sanotaan tietoisuuden joogaksi. Se on mielen joogaa, joka saa myös usein tunnilla hien pintaan.
Kundaliinijoogaa sanotaan myös arkijoogaksi. Tätä joogamuotoa voi tehdä kaikki. Voit osallistua joogatunnille vaikka sinulla olisi liikunnallisia rajoitteita, opettaja ohjaa sinulle sopivat liikkeet. Tunneilla ollaan pääsääntöisesti silmät kiinni. Näin voit keskittyä vain itseesi ja omaan harjoitukseesi.

Kundaliinijoogassa pyrkimyksenä on saada jokaisen oma, korkein potentiaalinsa käyttöönsä.
Puhutaan kundaliinienergiasta, sielun energiasta, joka lepää kiertyneenä häntäluun juuressa. Se nousee harjoittelun avulla chakroja pitkin ylöspäin. Kun saat valjastettua sen voiman käyttöösi, kasvattaa se tietoisuuttasi. Kundaliinijoogan sanotaan lisäävän sinun elämänvoimaasi ja auttavan sinua löytämään elämäntehtäväsi. Kundaliinijoogassa käytetään mantroja, hengitysharjoituksia, mudria (käsien asentoja) ja meditaatioita jooga-asanoiden lisäksi.

kundaliinijooga Kouvola, inner wisdom yoga
Kundaliinijoogaopettaja @ inner wisdom yoga

Kundaliinijooga vs. muut joogat

Kundaliinijooga näyttää monesti hyvin erilaiselta muihin joogalajeihin verrattuna. Kundaliinijoogaopettajalla on valkoiset vaatteet ja pää käärittynä vaaleaan huiviin. Oppilaalle tärkein asia vaatetuksessa on mukavat ja joustavat vaatteet.

Joogatunnin rakenne on seuraavanlainen:
Tunti aloitetaan mantralla, joka virittää meidät. Mantrat ovat iso osa kundaliinijoogatuntia, niitä lausutaan alussa ja lopussa, joskus tunnin aikanakin. Alkumantrojen jälkeen on kriya, eli tehtäväsarja, jossa yhdistyy mantrat, hengitysharjoitukset, mudrat tai erilaiset kehon lukot asanoihin. Kriyoilla on aina tietty focus, mihin keskitytään. Jotkut kriyat auttavat löytämään intuitiota, joku keskittyy tiettyyn chakraan ja monet on hermostollisesti vahvistavia. Kriyan jälkeen on meditaatio ja rentoutus, jota seuraa loppulaulu ja mantra.

Yogi Bhajanin mukaan kaikilla on oikeus olla ”Healthy, Happy and Holy.” Hän uskoi, että kundaliinin opit voivat viedä henkisyyttä etsivän ihmisen siihen tilaan. Kundaliinijoogaan kuuluukin myös elämäntapaohjeet, joita Yogi Bhajan on levittänyt laajalle.
Hän toi kundaliinijoogan länsimaihin 1960-luvulla. Sitä ennen kundaliinijooga oli jossain muodossa periytynyt salaisena tietona sukupolvelta toiselle. Alkuun Yogi Bhajan opetti sitä Kaliforniassa, josta joogamuoto levisi myös Eurooppaan ja muihin maihin.

Tällä hetkellä on meneillään paljon keskustelua Yogi Bhajanin kyseenalaisesta käytöksestä. Kuten monilla johtajilla, on hänelläkin ollut omat ongelmansa. Itse en palvo tai nosta häntä jalustalle, mutta olen onnellinen että hän on tuonut tällaisen tekniikan meille, joka auttaa minua keskittymään, näkemään hyvän elämässä, olemaan läsnä ja tekemään töitä unelmieni ja tavoitteideni suhteen. Olemaan vahva sekä mieleltäni, että keholtani. Se on syy, miksi kundaliinijooga on osa arkeani, ja syy miksi haluan levittää tätä tietoutta myös muille.

kundaliinijoogaopettaja, inner wisdom yoga, Kouvola,

Lämpimästi tervetuloa tunneilleni 16.3 alkaen! Tunnit on 8€ / kerta, opettajakoulutukseni on loppusuoralla, joten kevään tunnit menevät vielä opiskelijahinnoilla. Ilmottaudu sähköpostilla jaana@innerwisdom.fi tai laita viestiä instagramissa tai facebookissa. Nähdään siellä!

Lähteet kundaliinijoogasta:
kundaliini.fi
mielenihmeet.fi/joogan-terveyshyodyt
Suomen Joogaliitto Ry

Artikkelin kuvat on ottanut lahjakas Heli Savolainen

2 kommenttia artikkeliin ”kundaliinijooga”

Jätä kommentti

Captcha loading...

inner wisdom here -blogi on kaunis katsella, se pistää ajattelemaan ja toivottavasti inspiroi sinua kokeilemaan jotain uutta. Rakastan hyvää -mielummin jonkun muun tekemää- ruokaa, haaveilen kerrostaloasunnosta isoine ikkunalautoineen ja haluaisin pukeutua kuin ranskattaret.
Kiva kun tulit vierailulle,

Jaana

Pin It on Pinterest

kerro tästä