jooga

Hengittäminen.

Koska viimeksi olet hengittänyt niin, että ajattelit sitä? Kundaliinijoogan mukaan oikea hengitystapa menee niin, että kun hengität sisään, vatsa turpoaa, uloshengittäessä se vetäytyy hieman sisään. Sisäänhengittäessä ensin vatsa täyttyy ilmalla, sen jälkeen keuhkot, josta se nousee vielä solisluihin asti. Uloshengittäessä ilma lähtee ensin solisluiden kohdalta, keuhkoista ja viimeiseksi vatsasta. Hengitys tapahtuu aina nenän kautta. Tämä hengitystapa on jotenkin lohdullinen, maadoittava.

Kun istun joogamatolla risti-istunnassa, kädet polvilla, ja alan hengittämään pitkiä syviä hengityksiä, on kaikki hyvin. Silloin tuntuu, että mikään maailman asia ei saa mua pois raiteiltani. Siinä hengittäessä tulee parhaimmat ideat, levollinen olo, syvä tyytyväisyyden tunne.

Tämän kaiken on päivittäinen jooga saanut mussa aikaan. En toki ole 24/7 itse rauhallisuus, mutta tunnen itseni tyytyväisemmäksi. Tein ennen joulua 40 päivän ajan saman joogaharjoituksen ja meditaation. Se taisi olla ensimmäinen kerta (heti avioliiton jälkeen), kun olen ikinä sitoutunut mihinkään noin vakavasti. Joogasin läpi marraskuun pimeydet, joulukiireet ja hei, joulunpyhätkin! Enkä ikinä ole ollut tyytyväisempi itseeni.

Kundaliinijoogan länsimaihin tuonut Yogi Bhajan sanookin, että sitoutuminen on ensimmäinen askel onneen ja onnellisuuden ehdoton edellytys. (Tiesitkö muuten, että ne kaikki ihanat yogitea-viisaudet on juurikin Yogi Bhajanin?)

Olen perusluonteeltani mukavuudenhaluinen. Tiedän asioita periaatteessa, mutta en jaksa tehdä niitä käytännössä. Vaikka kuinka haluaisin. Miksi? 

Koska en sitoudu mihinkään. 

Ilolla voin todeta, että sitoutumisen huumaava tunne on vienyt mut pois tuolta mukavuuskuopasta. Ja kun se onnistuu yhdellä elämänsaralla, on sitä helpompi tuoda muihinkin osa-alueisiin. Mulla seuraavaksi työn alle joutuu sokerin käyttö. Hyvin pahaksi kehittynyt addiktio, josta en tunnu pääsevän millään irti.

Mutta siitä kundaliinijoogasta vielä. Se on hyvin erilaista, mihin olin itse tottunut. Aika hihhulimeininkiä varmasti ulkopuolisen silmin. Jokainen joogasessio aloitetaan ja lopetetaan laulamalla mantraa. Hyvin paljon hengitysharjoituksia, mutta fyysisiäkin harjoituksia on. Ensimmäinen “urheilulaji” joka on mun sydäntä lähellä. Tällä hetkellä teen 8 viikon chakrapolkuharjoitusta, ostin sen itselleni syntymäpäivälahjaksi. Tuottaa iloa siis vielä monta viikkoa <3

Palataan taas! Tuntuu niin hyvältä päästä taas kirjoittamisen pariin! -Jaana

Jätä kommentti

Captcha loading...

inner wisdom here -blogi on kaunis katsella, se pistää ajattelemaan ja toivottavasti inspiroi sinua kokeilemaan jotain uutta. Rakastan hyvää -mielummin jonkun muun tekemää- ruokaa, haaveilen kerrostaloasunnosta isoine ikkunalautoineen ja haluaisin pukeutua kuin ranskattaret.
Kiva kun tulit vierailulle,

Jaana

Pin It on Pinterest

kerro tästä