ikäkriisi(tön)

Mä täytin eilen vuosia. Ikäkriisin välttämiseksi aloin muistelemaan vanhoja, ja ennustan että vielä jonain päivänä 32 tuntuu vähältä.

16-vuotiaana olin teini joka varmasti täytti kaikki teinikliseet ja enemmänkin. Käytin sanoja joiden merkitystä en enää tiedä, ja lempinimeni oli janezki. Se oli aikaa kun ihqu-sanaa ei oltu vielä keksitty ja kännykän siistein juttu oli matopeli ja vilkkuva antenni. Halusin pysyä teininä aina. Puistokännit vs. baari, haloo tarviiko sitä edes miettiä?

Kaksikymppisenä tapasin baarissa 28-vuotiaan miehen, joka oli itseasiassa yhden suomalaisen (jo edesmenneen) poikabändin jäsen. Parin pussailusession jälkeen sain kuulla miehen iän, ja juoksin karkuun! Miten kukaan voi olla noin vanha, miten se pääsi edes baariin sisälle?

Kaksikymmentäviisivuotiaana tajusin että olen liian vanha missikisoihin. En ikinä ole harkinnut osallistuvani sellasiin, mutta silti se iski ja kovaa. Selvä vanhuuden merkki.

31-vuotiaana tajusin että kiinteän takapuolen eteen pitää tehdä töitä. Löysin ensimmäisen ja tähän mennessä ainoan harmaan hiuksen. Aloin toivomaan että ryppyvoiteet pitäisi lupauksensa ja että yhdestä viinilasillisesta ei tulisi krapulaa. Ja huomasin että jos (vahingossa) juo enemmän, niin krapula kestää kolme päivää. So never again.

Nyt aion nauttia ja ottaa kaiken irti tästä kolmekymppisyydestä. Kohta huomaan olevani 40, ja nehän ne vasta vanhoilta vaikuttaakin..

2 kommenttia artikkeliin ”ikäkriisi(tön)”

Jätä kommentti

Captcha loading...

inner wisdom here -blogi on kaunis katsella, se pistää ajattelemaan ja toivottavasti inspiroi sinua kokeilemaan jotain uutta. Rakastan hyvää -mielummin jonkun muun tekemää- ruokaa, haaveilen kerrostaloasunnosta isoine ikkunalautoineen ja haluaisin pukeutua kuin ranskattaret.
Kiva kun tulit vierailulle,

Jaana

Pin It on Pinterest

kerro tästä